(για το Μέρος Α' διαβάστε εδώ)
5ος Πολιτικός νόμος
Παλαβομάρα και σοβαρότης
Όταν για την εξουσία μονομαχούν ένας παλαβός, μ'έναν σοβαρό τότε νικητής θάναι ο παλαβός, ποτέ ο σοβαρός.
Δείτε σήμερα τι γίνεται με τις τέως κομμουνιστικές χώρες. Δίνουν αληθινή μάχη, για το ποια θα πρωτομπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως για το ποια θα γίνει μέλος του Ν.Α.Τ.Ο, δηλαδή του πρώην μεγαλύτερου εχθρού τους! Τα δε απομεινάρια των Κομμουνιστικών Κομμάτων, στις εκλογές, λαμβάνουν μόλις 5%!
Παλαβομάρα + Σοβαρότης = Παλαβομάρα
Οι πολιτικοί εν Ελλάδι και ουχί μόνον, είναι τόσο διεφθαρμένοι, που ο κόσμος έχει ταυτίσει την σοβαρότητα με την σοβαροφάνεια. Επομένως όταν δει κάποιον πολιτικό να το παίζει σούπερ σοβαρός, είναι μεμψίμοιρος και σου λέει:
Η εξήγηση του νόμου είναι απλή. Ο λαός βαρέθηκε τους πολιτικούς, να του λένε παλαβομάρες, με τρόπο σοβαρό και προτιμάει κάποιον να του λέει, παλαβομάρες με τρόπο παλαβό!
Έτσι προτιμάει τον παλαβό, για 2 λόγους:
1ον) Ο παλαβός λόγος, φαίνεται πιο σοβαρός από τον σοβαρό!
2ον) Καλλίτερα να ψηφίσουμε αυτόν τον παλαβό, που πάνω στην παλαβομάρα του, μπορεί να κάνει και κανένα καλό, παρά τους σοβαρούς, που μας έχουν πρήξει μέχρι τώρα με τις σοβαρές παλαβομάρες τους, και έργο μηδέν,
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα έχουμε με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Πανάγο Ψωμιάδη, ο οποίος σάρωσε στις εκλογές όλους τους σοβαρούς αντιπάλους του. Πλέον τρανταχτό όμως παράδειγμα διεθνώς, είχαμε με την περίπτωση Γιέλτσιν όπου 200.000.000 Ρώσοι, τον εξέλεγαν για πρόεδρό τους, σχεδόν παμφηφί. Θα μου πείτε τώρα ότι οι Ρώσοι ήσαν παλαβοί; Διόλου. Απλά εκδικόντουσαν τους παλαιούς κομμουνιστές, οι οποίοι ήσαν υπερσοβαροί, υπερηθικοί, υπεριδεολόγοι, που βάλθηκαν να μετουσιώσουν σε πράξη την θεωρία του Μαρξ, δηλαδή να κάνουν όλους τους ανθρώπους ίσους, και τα κατάφεραν τελικά.
Ήτοι, τους μετέτρεψαν όλους σε ζώα!
6ος Πολιτικός νόμος
Ομορφιά και επιστήμη
Όταν για την εξουσία μάχονται, μια όμορφη στάρλετ της σαπουνόπερας, ή του ευτράπελου άσματος, με έναν μορφωμένο-επιστήμονα, νικητής θ'αναδεικνύεται πάντοτε, η όμορφη ποτέ ο επιστήμων.
Επιστήμη + Ομορφιά = Ομορφιά
Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος, παρακολουθώντας μια συνεδρία της βουλής, ου μόνον εν Ελλάδι, είναι η παντελής έλλειψη ομορφιάς. Τόσο στους άντρες, πολλώ δε μάλλον στις γυναίκες. Λες δηλαδή κι'είναι υποχρεωτικό, για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική πρέπει να είναι; χοντροκώλα, πλατυκώλα, χαμηλοκώλα, πορδοκώλα, σκατοκώλα, βρομοκώλα, στούπα, κοντστούπα, βαρέλα, χοντροβαρέλα, μια πιότερα απ'όλα κακομούτσινη, έως δε και καρακάξα!
Ε! όταν κάποια όμορφη κατ'εξαίρεσιν θέσει υποψηφιότητα, είναι πολύ φυσικό να εκλεγεί, έναντι κάποιου ανδρός αντιπάλου της, έστω κι'αν αυτός είναι καθηγητής του Χάρβαρντ. Έτσι βρε παιδί μου, ο λαός θέλει να δει στην βουλή, και μια όμορφη, να εφρανθεί το μάτι του. Λαμπρό παράδειγμα έχουμε στην Ελλάδα, την περίπτωση μεταξύ Γεωργίου Δρύ και Αγγέλας Γκερέκου όπου η όμορφη στάρλετ, χωρίς κανένα πνευματικό προσόν, κατετρόπωσε το πατριωτάκι της σπουδαγμένο, κι'επιστήμονα Δρύ.
Μπράβο ρε Κερκυραίοι, τουλάχιστον έχετε γούστο! Την πιο τρανταχτή περίπτωση διεθνώς, έχουμε με την Εβίτα Περόν, την οποία οι Αργεντινοί λάτρεψαν και λάτρευαν έως και σήμερα, ως θεά, και δικαίως. Ποιά ήταν η Εβίτα; Μια χορεύτρια σε κακόφημο καμπαρέ, παντελώς αμόρφωτη, αλλά έχουσα θεϊκήν εμoρφίαν. Τύφλα νάχει η Αφροδίτη της Μήλου. Ο γηραιός πρωθυπουργός και δικτάτωρ, πάντως αρισερών τάσεων Χουάν Περόν, την είδε, την λιμπήστηκε, την ερωτεύτηκε, και την ενυμφέφθηκε. όταν δε έβγαινε στο μπαλκόνι, την είχε πάντοτε δίπλα του σαν στολίδι. Το αποτέλεσμα; Να συρρέουν στις πλατείες χιλιάδες κόσμου, όχι βέβαια για να ακούσουνε τον Περόν, ποιος τον έχεζε αυτόν, αλλά να θαυμάσουν εκ του σύνεγγυς την Εβίτα. Το κοριτσάκι ξεθάρρεψε κ'άρχισε να εκφωνεί λόγους!
- " Είμαι μια από σας! Μεγάλωσα στην φτώχεια, και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει πείνα!"
Επέδειξε μάλιστα ιδιαίτεραν ευφυΐαν Προσοχή: Άλλο ευφυΐα άλλο μόρφωση, να μην μπερδευόμαστε. Από την θεωρία προχώρησε στην πράξη. Ίδρυσε δημόσια συσσίτια διανομή τροφίμων, οικοτροφεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία και νοσοκομεία για τους φτωχούς! Στην κυριολεξία αυτή κυβερνούσε από το παρασκήνιο. Θανόντος του Χουάν, ανέλαβε και τυπικώς την πρωθυπουργίαν, συνεχίζοντας να παίρνει μέτρα υπέρ των πτωχικών και των εργαζομένων.
Αποτέλεσμα: Να λατρευτεί ως Θεά από το λαό, και να μισηθεί ως σατανάς από τους πολιτικούς και τους αριστοκράτες, οι οποίοι πάντως δεν τόλμησαν να την αγγίξουν, φοβούμενοι την μήνις του κόσμου. Δυστυχώς δεν άντεξε, και την ερωτεύθηκε και ο ίδιος ο Χάρος, που της έστειλε τον καρκίνο, και σε ηλικία μόλις 33 ετών, την πήρε στις μακάβριες αγκάλες του. Έχω πάντως την εντύπωση, πως αν η Εβίτα δεν πέθαινε νέα, θα εξελέγετο πρωθυπουργός ισοβίως.
7ος Πολιτικός νόμος
Ο δρόμος των αντιθέτων
Όταν ο λαός απογοητευθεί από ένα κοινωνικό σύστημα [+A] τότε στρέφεται στο αντίθετο του [-A].
Κοινωνικό σύστημα [+Α] + Απογοήτευση = Κοινωνικό σύστημα [-Α]
Μια πιο καλή αναπαράσταση του νόμου έχουμε με το κινέζικο σύμβολο του Γιν και του Γιανκ. Δείτε και θα καταλάβετε.
Δείτε σήμερα τι γίνεται με τις τέως κομμουνιστικές χώρες. Δίνουν αληθινή μάχη, για το ποια θα πρωτομπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως για το ποια θα γίνει μέλος του Ν.Α.Τ.Ο, δηλαδή του πρώην μεγαλύτερου εχθρού τους! Τα δε απομεινάρια των Κομμουνιστικών Κομμάτων, στις εκλογές, λαμβάνουν μόλις 5%!
Η εξήγηση του νόμου είναι πολύ απλή. Είναι η μεταφορά του 3ου νόμου της Μηχανικής του Ισαάκ Νιούτον, που είναι γνωστός στην κοινωνία ως
"Αξίωμα δράσης και αντίδρασης"
Δράση + Αντίδραση = Ο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου