1ος Πολιτικός νόμος
Λογικό και παράλογο
Το μόνο κατανοητό πράγμα στον κόσμο, είναι ότι ο κόσμος είναι ακατανόητος. Το παράλογο δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με το λογικό. Στην μάχη μεταξύ λογικού και παραλόγου νικητής είναι πάντοτε το παράλογο, ποτέ το λογικό.
Λογικό + Παράλογο = Παράλογο
Σπουδαία περιγραφή του ως άνω νόμου, έχουμε στην τελευταία τραγωδία του Ευριπίδη "Βάκχαι". Ο Πενθέας είναι βασιλιάς των Θηβών, και μέγας θιασώτης της απόλυτης ευνομίας, της πλήρους ευταξίας. Του παρουσιάζεται ο καινούργιος Θεός Διόνυσος, που είναι πρεσβευτής του ενστίκτου, της έκστασης, της πλήρους παραλογίας, και του ζητεί να τον αναγνωρίσει. Ο Πενθέας εξοργίζεται και τον φυλακίζει. Ο Διόνυσος δραπετεύει και μυεί την μητέρα του την Αγαύη, στα οργιώδη μυστήριά του, την κάνει ιέρεια του, Βάκχα.
Ο Πενθέας παρακολουθεί κρυφά μια τελετή, τον αντιλαμβάνονται οι Βάκχες, του επιτίθενται και τον κατασπαράζουν ζωντανό, η δε μητέρα του η Αγαύη, περιφέρει το κεφάλι του γιου της στην Θήβα σε κατάσταση παροξυσμού, νομίζοντας ότι κουβαλάει το κεφάλι λιονταριού!
Έτσι ο Διόνυσος επιβάλλεται πλήρως στον Πενθέα, δηλαδή το παράλογο επικρατεί πλήρως του λογικού.
Έχουμε και άλλες περιγραφές του πρώτου νόμου, από μεγάλους συγγραφείς. Ο Γκαίτε περιγράφει εναργώς, πώς ο σοφός γέρων Φάουστ, πωλεί την ψυχή του στον απεσταλμένο του διαβόλου Μεφίστο. Επίσης στο αριστούργημα του Λουΐ Στήβενσον, ο λογικός δόκτωρ Τζέκυλ, κατακυριεύεται από τον τερατώδη και παράλογο Μίστερ Χάιντ, που τον οδηγεί στο έγκλημα και τέλος στον θάνατο.
Η δικαιολογία του 1ου νόμου οφείλεται στο γεγονός ότι η βαθύτερη φύση του ανθρώπου, είναι αυτή καθ'εαυτή παράλογη. Δεν ξέρουμε από που ερχόμαστε, δεν ξέρουμε που πηγαίνουμε, δεν ξέρουμε ποιος μας δημιούργησε, δεν ξέρουμε γιατί μας δημιούργησε, το ίδιο το σύμπαν είναι παράλογο, δυΐστικό, μηδενιστικό.
2ος Πολιτικός νόμος
Βλακεία και τυχοδιωκτισμός
Μεταξύ ενός βλάκα και ενός τυχοδιώκτη, ο κόσμος θα ψηφίσει πάντοτε τον τυχοδιώκτη ποτέ τον βλάκα. Τούτο το πράττει από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, το ένστικτο της αυτοάμυνας. Και αυτό γιατί ο τυχοδιώκτης μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό. Αντιθέτως ο βλάκας μπορεί να επιτελέσει το μεγαλύτερο έγκλημα, νομίζοντας ότι κάνει θεάρεστον έργο.
Βλάκας + Τυχοδιώκτης = Τυχοδιώκτης
Στην Ελλάδα τέτοια αναμέτρηση είχαμε, μεταξύ Σημίτη (=τυχοδιώκτης) και Έβερτ (=βλάκας) όπου βέβαια ο Σημίτης συνέτριψε τον Έβερτ. Η Νέα Δημοκρατία φυσικά κατάλαβε το σφάλμα της, και απομάκρυνε τον Έβερτ από την ηγεσία της, αλλά ήδη ήταν αργά.
3ος Πολιτικός νόμος
Ψιθυρισμός και λογική
Στη μάχη μεταξύ ψιθυρισμού και λογικής νικητής πάντοτε είναι ο ψιθυρισμός.
Ψιθυρισμός + Λογική = Ψιθυρισμός
Ο ψιθυρισμός είναι η ισχυρότερη και η πλέον σκοταδιστική δύναμη, χειραγώγησης των μαζών. Στον ψιθυρισμό γνωρίζουν όλοι και δεν γνωρίζει κανείς. Στον ψιθυρισμό φαίνονται όλοι και δεν φαίνεται κανείς. Ο ψιθυρισμός δίνει την ακατανίκητη εκείνη ψευδαίσθηση στο κάθε χαϊβάνι, ότι μόνον αυτός γνωρίζει την απόκρυφη αλήθεια των πραγμάτων, και ότι όλοι οι άλλοι ζουν στο σκοτάδι. Αρκεί ένας ψίθυρος, για να πολλαπλασιασθεί με γεωμετρική πρόοδο: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128... κ.λ.π. Ο ψίθυρος δεν διαρκεί μόνον όσο ζει το άτομο, αλλά τον ακολουθεί και μετά τον θάνατο του. Συνήθεις ψίθυροι για κάποιο πολιτικό πρόσωπο είναι, ότι είναι πούστης, ότι είναι ανίκανος, ότι τα παιδιά του δεν είναι παιδιά του, ότι θα προκαλέσει χάος, ότι θα μας γαμήσει αν έρθει στην εξουσία κ.λ.π.
4ος Πολιτικός νόμος
Βλακεία εναντίον βλακείας
Όταν για την εξουσία μάχονται δύο βλάκες, τότε την μάχη θα την κερδίσει ο περισσότερο βλάξ.
Ολιγότερου βλάξ + Περισσότερου βλάξ = Περισσότερου βλάξ
Τούτο γίνεται όταν έχουμε έκπτωση του πολιτικού βίου, αφού μονομαχούν για την εξουσία 2 βλάκες. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό, και επιλέγει τον περισσότερον βλάκα, έτσι για να εκδικηθεί το σαθρό σύστημα.
Παραμονές των εκλογών του 2009, οι Πασόκοι και οι Νουδούλοι, διαγκωνίζονταν μεταξύ τους για το ποιος από τους 2 υποψήφιους, δηλαδή ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης, ήταν ο περισσότερον ή ο ολιγότερον βλάξ! Τελικώς τις εκλογές τις κέρδισε ο Γιωργάκης, ήτοι ο περισσότερο βλάξ, και ο οποίος μάλιστα εφρόντισεν περιτράνως να μας το αποδείξει. Και ιδού το αποτέλεσμα. Μόλις σ' ένα χρόνο, κατόρθωσε να καταστρέψει οικονομικά, κοινωνικά, ιδεολογικά και ηθικά, μια ολόκληρη χώρα!
(συνέχεια στο μέρος Β' εδώ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου